pátek 9. ledna 2015

Padesát odstínů šedi




Konečně se mi díky mému kamarádovi dostal do ruky první díl světového bestseleru od autorky E.L. James. Musím říct, že jsem byla hrozně zvědavá, co je něm tak vyjimečného a shodou okolností jsem narazila na článek informující o letošní premiéře filmu, který vznikl na námět tohoto erotického románu.


Moje první reakce byla velmi odstrašující, jelikož jsem zjistila, že kniha má asi 600 stránek. V duchu jsem si říkala:  Jak to sakra zvládnu přečíst? a musím dodat, že čtení (pokud se nejedná o doporučenou literaturu do školy a módní časopisy) nepatří mezi mé obvyklé trávení volného času. Ale hluboko uvnitř jsem cítila nutkání dozvědět se něco víc. Prvních cca 200 stran na mě působilo jako tuctový milostný příběh z filmu. Bohatý a zámožný muž se zamiluje do obyčejné dívky, což asi nikoho neohromí. Nenechala jsem se ale odradit nezáživných začátkem a četla dál. Najednou se milostná romance proměnila v celkem zajímavý námět: Bohatý maniak, jehož chování jen těžko dokážete odhadnout. A naproti tomu nevinná studentka, kterou pomalu zasvěcuje do svého neobyčejného stylu života. 
Na této knize bych především zdůraznila originalitu,vtipnost a především odzbrojující čtivost.
Musím jen dodat: V životě by mě nenapadlo,jak rychle se dá přečíst pár stovek stran. A už se nemůžu dočkat až si přečtu další díly.
A jaký máte na tuto knihu názor vy? Už jste měli možnost si ji přečíst nebo stále váháte?
Přidávám odkaz na trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=CQERFnGvi_A

1 komentář: